despre roman

Posted under by Bogdan Hrib on Monday 13 August 2007 at 1:06 pm
blestemul manuscrisului BLESTEMUL MANUSCRISULUI
THRILLER ISTORIC

Autori:
Răzvan Dolea
Bogdan Hrib

apariţie: 25 mai 2008

format: hardcover (16 x 23 cm)
300 de pagini

Un roman de ficţiune care amestecă două fire epice în elucidarea misterului unui manuscris necunoscut: o anchetă poliţistă povestită alert la persoana întâia si o epopee istorică plină de personaje celebre ale lumii în limba înflorită a arhaismelor evului mediu, depănată la persoana a treia.

2007, octombrie, Pireu, Grecia.

Stelian Munteanu, fost jurnalist si poliţist, editor si detectiv de ocazie este anunţat de un bun amic, inspector francez de poliţie că la Târgul de carte de la Frankfurt a fost găsit cadavrul unui electrician român. Ucis fără nici un motiv aparent!

1216, august, Tara Bârsei, Transilvania.

Marele Maestru al Cavelerilor Teutoni, Herman von Salza, înţelege că bătălia pentru ţinuturile carpatice e pierdută. Doar unul de-al locului, un român, poate duce lupta mai departe în apărarea crestinătăţii. Fratele Walter Schwartz a avut o mamă româncă, pentru ei este Vlad Negru. El poate fi Întemeietorul, dacă Papa va redacta o Chartă e Europei unite, o bulă de plumb negru… Doar asa lupta poate fi dusă mai departe. Întemeierea Tării Românesti, luptele pentru independenţă, marile mistere ale istoriei, cavaleri si domnitori, catolici si ortodoxi, iubiri interzise, alianţe secrete, crime si execuţii… Opt secole de istorie în umbra misteriosului Manuscris al Papei. Un manuscris negru, un manuscris blestemat să nu poată fi citit niciodată…

Alternând episoadele din trecut, Stelian împreună cu poliţia română, franceză si germană încearcă să dea de urma ultimei copii a manuscrisului. Pierdut în 1945 lângă Budapesta în ultimul contraatac al Diviziei 2 Panzer Das Reich, readus la Bucuresti si ascuns la o secţie a Comitetului Central, furat din nou din BCU în zilele Revoluţiei, ajunge în fine, după ambuscade si urmăriri la Palatul Cotroceni cu ocazia unei recepţii în cinstea ministrilor apărării din ţarile NATO. Dar si aici se pregăteste un atentat… Ultimul!

1 Comment »

  1. Comment by omul cu caruta — 11.06.2008 @ 8:29 pm

    imi place, ce pot sa spun? actiunea te insfaca asemenea unei tornade, te zgaltaie bine si nu te mai lasa pana nu te termina de tot (sau nu termini romanul). se citeste usor. m-au cam deranjat un pic notele plasate la sfarsitul cartii, trebuia sa pastrez tot timpul un deget la pagina cu notele dar in rest nu pot spune nimic defavorabil. Si chestia aia cu lista de personaje prezentate lapidar de la sfarsit este si ea in regula (am zambit de cateva ori citindu-le dar cred ca asta a fost si ideea)si umor, si actiune si, dupa cate am putut concluziona, stelica asta mai are de tras cate ceva si intr-o carte viitoare, si in alta, si in alta…..

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment