Blestemul la Pitesti

Posted under blestemul manuscrisului by Bogdan Hrib on Sunday 22 June 2008 at 9:41 am

Turneul de la lansari cu volumul BLESTEMUL MANUSCRISULUI continua…
Vineri 27 iunie ora 14… Biblioteca judeteana din Pitesti
Un singur autor prezent Razvan Dolea.
Celalalt autor – absent motivat, intalnire cu un super VIP pentru un proiect nou…
Amfitrioana – vedeta fantasy Oana Stoica-Mujea
Special guest star from BraiGal – Marian Coman, vorbind despre… Teoria Flegmei!
Carti multe si autografe…
Asta-i…

Blestemul de la Brăila

Posted under lansari by alexandradolea on Monday 16 June 2008 at 2:17 pm

br01.jpg br02.jpg

Mircea cel Bătrân (1386-1418)

Posted under blestemul manuscrisului by alexandradolea on Thursday 12 June 2008 at 4:54 pm

A fost unul dintre cei mai importanţi conducători ai Ţării Româneşti. El este fiul lui Radu I şi fratele lui Dan I pe care îl secondează la tron după moartea acestuia, la 23 septembrie 1386. În actele oficiale apare ca În Hristos Dumnezeu, binecredinciosul şi de Hristos iubitorul şi singur stăpânitorul, Io Mircea mare voievod şi domn…. În istoriografia română apare şi sub numele Mircea cel Mare.
Mircea ajunge să stăpânească un vast teritoriu, pe care îl va organiza într-o formă centralizată, sub autoritatea domniei care era stabilită la Argeş. Din 1408 îl va asocia la domnie pe fiul cel mare, Mihail, acesta avându-şi curţile la Târgovişte.
În timp ce organiza ţara, Mircea a fondat şi alianţe solide pentru a-şi mări şansele de a păstra independenţa ţării. A păstrat relaţii strânse cu Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei, bazate pe interesul reciproc în lupta împotriva extinderii Imperiului Otoman.
Mircea a mai întreţinut relaţii de bună vecinătate şi cu regii/ţarii din sudul Dunării.În perspectiva căderii Dobrogei sub stăpânirea otomană, ceea ce i-ar fi adus inamicul în zona porturilor dunărene, Mircea preia iniţiativa şi o alipeşte Ţării Româneşti în 1388.
Mircea cel Bătrân a încetat din viaţă la 31 ianuarie 1418, fiind înmormântat la ctitoria sa de la Cozia, la 4 februarie acelaşi an. La domnie a urmat fiul său Mihail I, asociat încă din 1408.
Principe între creştini cel mai viteaz şi cel mai ager, aşa cum a fost numit de către istoricul german Leunclavius, Mircea a domnit peste Valahia timp de 32 de ani. Pe plan intern, domnitorul s-a dovedit un bun gospodar, prin măsurile economice înţelepte pe care le-a luat, şi un adevărat creştin, lăsând în urma sa mai multe lăcaşe de cult. Pe lângă succesele militare, Mircea a fost un strălucit diplomat, atât în relaţiile cu Ungaria şi Polonia, cât şi cu Imperiul Otoman, căruia i-a determinat o bună bucată de timp situaţia internă. Reuşind să împiedice în mod eficient expansiunea otomană în nordul Dunării, Mircea cel Bătrân devine o figură proeminentă a luptei creştinilor din Balcani.

Lansare Blestem in fata turcilor…

Posted under blestemul manuscrisului by Bogdan Hrib on Thursday 12 June 2008 at 7:53 am

Ciudata senzatie… Am lansat ieri la Braila mai multe carti: Marian Coman cu TEORIA FLEGMEI. APEL LA MITOCANIE, apoi Zully Mustafa (omul locului…) cu cele doua NOPTI ORIENTALE si, in fine BLESTEMUL MANUSCRISULUI cu tandemul Dolea-Hrib. A fost ciudat pentru ca cel care ne-a prezentat a fost tot un profesor de istorie… tatar (Nu stiam ca exista ADTTMR adica Asociatia Democratica a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania…), iar Razvan ii tot zicea cu bataliile noastre cu turcii… si dai si lupta… iar in sala eram multi turci… O clipa m-am simtit prost… asta e fost istoria… m-am gandit ca cei din sala n-aor fi prea bucurosi sa afle ca stramosii lor s-au batut in tot romanul nostru cu romanii… Cei doi profesori de istorie Razvan Dolea si Gafar Ekrem (ce nume simpatic, il voi folosi intr-un roman… poate) au inceput la un moment dat sa se converseze mai mult pentru ei… Si mi-era teama ca asitenta se va plictisi… A fost bine, pana la urma,… am dat autografe si… sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, ZULLY a fost vedeta zilei… flori, multe autografe, pupaturi…
Pe seara un maraton la singura televiziune din Medgidai – Alpha Media – o emisiune in direct de 90 de minute…
O televiziune micuta-micuta… un fel de otv de Medgidia… Dar cu oameni entuziasti si inimosi…
Azi suntem la Braila…
Pa…

La radio si in presa

Posted under blestemul manuscrisului by Bogdan Hrib on Monday 9 June 2008 at 10:18 pm

Maine ma duc la radio pentru o emisiune de o ora cu Doina Berchina, ce vrea sa afle secretele din spatele romanului. or fi si ceva secrete…
Duminica trecuta am aparut in Click – Razvan a dat un interviu acolo la pagina de mistere…
Iar in FHM-ul pe iunie un interviu la rubrica: citate… si cartea lunii – Blestemul Manuscrisului…
Luati de cititi!

Azi la Bookfest

Posted under blestemul manuscrisului by Bogdan Hrib on Friday 6 June 2008 at 6:12 am

Ora 18, pavilionul 14, stand 4 – adica standul rosu inchis de la Tritonic.
Mare lansare mare:
Blestemul Manuscrisului
In rolurile principale:
Bogdan Teodorescu si Valentin Protopopescu
Guest star…
Razvan Dolea si Bogdan Hrib
Nu ratati…

câteva fotografii de la lansare

Posted under lansari by alexandradolea on Tuesday 3 June 2008 at 10:10 am

lansarevertical001.jpg lansarevertical002.jpg

(more…)